4. további információ: autista-segítő kutya

Az autista személyi-segítő kutya a személyi-segítő kutyák típusába tartozik. A személyi-segítő kutyák olyan sérüléssel rendelkező gazdájának tud segíteni aki egyedül valamilyen okból (életkor, sérülés típusa, súlyossága) magát és a kutyát ellátni nem képes, ezért  mindig van vele egy emberi segítség is.  A személyi-segítő kutya otthoni terápiás feladatok elvégzésére van kiképezve, viszont szocializációja és a képzés alkalmassá teszik arra, hogy gazdáját mindenhova elkísérje.

Fizikai segítség: A gazda igényeire szabott, akár fejlesztő feladatok elvégzésében otthoni segítség (terápiás foglalkozás levezetése otthon saját kutyával), vagy pl. autista-segítő kutyáknál a fizikai kapcsolat kialakítása, így esetleg az autista kisgyerek nem képes elszaladni , mert a kutya nem megy vele csak utasításra. A segítő feladatok összeállítása a jelentkezővel és családjával közösen a képzés megkezdése előtt történik.

Lelki segítség: Egy kutya feltétlen elfogadással viszonyul gazdája felé, nincsenek előítéletei. Egy ilyen kutya önbizalmat és biztonságot nyújt folytonos jelenlétével és segíteni akarásával, igazi társa tud lenni gazdájának.

Kapcsolódó információk:

NEO Magyar Segítőkutya Közhasznú Egyesület
Levelezési cím: 1631 Budapest, Pf. 150.
adószám: 18211236-1-43
Számlaszám:14100608-18151749-01000001
www.segitokutya.net
www.facebook.com/segitokutya
www.yotube.com/segitokutya